28.10.13

EXPERCIENCIA

experCiencia és un blog que treballa l'educació des del mateix prisma que +D1: una altra manera d'ensenyar els conceptes que s'imparteixen a l'aula.

Amb la temàtica principal de les ciències, experCiencia comparteix activitats de ciències per edats, per temàtiques i també amb l'ús de diferents materials. Belén, llicenciada en Ciències Físiques i mare de tres criatures, des de la carrera ja va trobar la necessitat de buscar i compartir altres maneres d'ensenyar les ciències. Des de la maternitat, encara ha tingut més necessitat de fer-ho. Com m'agrada quan algú fa qualsevol cosa amb il·lusió i alegria i té la capacitat de compartir-ho!

Al seu Top 10 dels seus 10 millors articles, et presente el que més m'ha agradat (per triar-ne un...): 10 activitats científiques per al Dia Internacional de la Terra:

1. Observar el cicle de l'aigua fabricant un mini-terrari dintre d'una botella.
2. Fabricar i disparar bombes de llavors.
3. Fer germinar unes llavors comestibles.
4. Plantar un xicotet hort al vostre jardí o balcó.
5. Abonar les plantes del nostre hort o jardí amb el nostre propi abono natural el·laborant compostatge amb una botella de plàstic.
6. Crear una acollidora basa al nostre jardí per convidar granotes a instal·lar-se i a reproduir-se allí.
7. Viure la magia de la metamorfosi tenint cura d'unes orugues.
8. Realitzar una excursió a un parc o a un jardí provistos de guants i de bolses de fem per fer una netetja.
9. Observar el treball de les llombrius montant la nostra propia granja de llombrius.
10. Organitzar una gincana en busca dels tresors de la natura en un parc o en un camp, utilitzant fotografies plastificades dels tresors amagats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada