26.11.13

ESPAIS ESCOLARS

Després de pegar-li moltes voltes al tema... bé, realment no tantes... al final he decidit fer el meu Treball Final de Grau sobre els Espais Escolars.

En principi no era cap dels temes que m'havien proposat i no està relacionat en cap de les assignatures que he cursat al llarg del Grau. Però vaig estar mirant algunes cosetes per internet i crec que és un tema que pot aportar una altra visió de l'educació i una font de descobriments i curiositats.

Per començar a tractar el tema compartiré dos articles que he trobat aquesta setmana:

1. "Empleados de Google y Apple prefieren escuelas sin computadora para sus hijos" Matt Richtel. Al diari www.mundonuevo.cl podem llegir aquest article que ens explica la realitat d'alguns dels treballadors d'aquestes dos megaempreses que sense ordinadors en la nostra vida no serien res.

Per il·lustrar la notícia, ací una imatge que no ens deixa indiferent:


Per tant, ja comencem a plantejar-nos qüestions de les que no ens havíem parat a reflexionar... suficient: són imprescindibles els ordinadors a les nostres aules?

2. Per mitjà del blog de l'àrea de la regidoria d'infància de Quart de Poble m'he enterat que s'ha celebrat (el 25 i el 26 de novembre) a Madrid el II Congrés de ciutats amigues dels infants.

He recordat el primer any de carrera quan vam estar estudiant la figura de Francesco Tonucci i la seua ciutat dels xiquets i les xiquetes. Aquells dies vam començar a obrir els ulls des de quin punt de vista s'havia d'observar l'espai educatiu per millorar l'aprenentatge del nostre alumnat.

La web La ciudad de los niños pot ser siga una ferrament util·líssima per a el·laborar el meu PFG.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada